Als je een latte maakt, wat gaat er dan eerst in?

Je moet de espresso en de opgeschuimde melk in lagen leggen. Omdat latte slechts een klein laagje melkschuim heeft, giet je de vloeibare, gestoomde melk op de espresso, terwijl je een lepel vasthoudt om te voorkomen dat de opgeschuimde melk wordt gemengd.

Als je een latte maakt, wat gaat er dan eerst in?

Je moet de espresso en de opgeschuimde melk in lagen leggen. Omdat latte slechts een klein laagje melkschuim heeft, giet je de vloeibare, gestoomde melk op de espresso, terwijl je een lepel vasthoudt om te voorkomen dat de opgeschuimde melk wordt gemengd. Voeg als het klaar is het melkschuim toe (ongeveer 1 cm). Een cafe latte bestaat uit een sterke espresso-shot en tweederde opgeschuimde melk, waardoor het een perfecte combinatie van smaken is.

Als ze goed worden gemaakt, kunnen lattes aanvoelen als warme knuffels die ons omhullen in zijdezachte, zoete goedheid met koffiesmaak. De eerste stap om thuis een latte te maken met een espressomachine, is door een paar shots espresso te zetten. De meeste lattes hebben een enkele of dubbele shot espresso, maar je zult meer moeten maken als je van plan bent meer dan één latte te serveren. Schenk je espresso in je glas.

Vervolgens gebruik je de toverstaf van je machine om de melk te stomen en op te schuimen. Giet de gestoomde melk langzaam in het espressoglas en neem de tijd zodat het schuim het glas als laatste bereikt. De latte is al super flexibel in ingrediënten, maar kan ook gemakkelijk worden verward met andere veel voorkomende espressodranken. De meeste winkels maken lattes van groter formaat met een dubbele shot espresso, terwijl ze een enkele shot gebruiken voor kleinere lattes.

Er is zelfs een internationale wedstrijd voor latte art die jaarlijks plaatsvindt, en het is een evenement dat hoog aangeschreven staat in de koffiegemeenschap. De latte, synoniem met de koffiescene in Seattle van de jaren tachtig, werd al snel de standaard speciale drank bij uitstek van velen en is sindsdien een populaire optie gebleven. De belangrijkste reden voor de aanpassing van het woord"latte” is omdat het een eenvoudig steno is voor"caffe latte”, AKA koffie en melk. Vanwege het aandeel van de ingrediënten is de cappuccino meer cafeïnehoudend dan de latte vanwege de kleinere hoeveelheid melk.

Het belangrijkste verschil tussen de latte en de Latte Macchiato is de volgorde van ingrediënten, evenals de hoeveelheid espresso. Barista's scherpen hun vaardigheden aan om verbluffende foto's te maken op het oppervlak van het latte-schuim dat er net zo goed uitziet als het smaakt. Lattes kunnen elke dag erg duur zijn om te kopen, maar je kunt ze thuis maken met een eenvoudige installatie genaamd AeroPress. De koelere neef van de latte en de macchiato, de latte macchiato is een mix tussen deze twee dranken.

De voorouder van de latte, het café au lait lijkt op de samenstelling van de latte wat betreft de combinatie van koffie en melk. Het mooie van de latte is dat het een geweldige espressodrank is voor degenen die niets supersterks willen.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *