Heeft latte meer schuim?

Een latte heeft meer gestoomde melk en een lichte schuimlaag. Het belangrijkste verschil is dat cappuccino meer melkschuim en een sterkere espressosmaak heeft.

Heeft latte meer schuim?

Een latte heeft meer gestoomde melk en een lichte schuimlaag. Het belangrijkste verschil is dat cappuccino meer melkschuim en een sterkere espressosmaak heeft. Een latte heeft meer gestoomde melk, wat een romige textuur geeft met een dunne laag melkschuim. Beide dranken gebruiken een dubbele shot espresso, gestoomde melk en melkschuim.

Barista's maken de latte op een heel andere manier. De lagen espresso en gestoomde melk worden met elkaar gemengd en bedekt met een lichte laag schuim. De drank is romiger en de koffiesmaak is subtieler. Vanwege de kleinere hoeveelheid melk die wordt gebruikt bij het maken van een cappuccino, zal de drank sterker smaken dan een latte.

Wijst erop dat cappuccino's de helft van de hoeveelheid gestoomde melk kunnen bevatten als lattes, dus haal de latte als een kopje warme melk met een beetje toegevoegde koffie goed klinkt. Women's LifeStyle vroeg een professionele barista om inzicht in de soorten mensen die lattes en cappucino's bestellen. Populaire cafédranken zoals Chai Latte en Matcha Latte voldoen aan de enige criteria om een latte te zijn, omdat ze melk bevatten. Veel latte-drinkers houden niet zo van koffie of willen gaan met wat iedereen de neiging heeft te bestellen, zei de barista.

Een typische latte van 12 ounce heeft 210 calorieën vergeleken met 130 calorieën voor een cappuccino, aangezien de latte meer gestreamde melk heeft. Bekend om zijn drie onderscheidende lagen melk, espresso en melkschuim, is de Latte Macchiato geliefd in veel landen. Voor liefhebbers van sociale media zijn lattes recentelijk geserveerd met steeds indrukwekkendere schuimkunst gemaakt door de barista's die ze maken, dus lattes zijn de meer Instragrambare drank. Lattes werden oorspronkelijk geserveerd in glazen, geen mokken, en zijn nog steeds in veel delen van de wereld, waaronder enkele coffeeshops in de Verenigde Staten die nog steeds aan die traditie houden.

Lattes bevatten meer gestoomde melk dan cappuccino's (waarbij alle ingrediënten over de hele linie dezelfde hoeveelheid hebben), wat op zijn beurt lattes een mildere smaak geeft dan cappuccino's. In Italië maken veel mensen een latte voor het ontbijt door simpelweg koffie te zetten in een Bialetti Moka-pot, melk op het fornuis te verwarmen en de twee te combineren. Door het verhoudingsverschil zit er meer vloeistof in een latte vanwege het hogere aandeel gestoomde melk. Durvasula concludeerde dat latte-drinkers mensenbehagers waren, terwijl cappuccinodrinkers de neiging hadden obsessief en controlerend te zijn.

In de Engelssprekende wereld werd het woord latte veel gebruikt - paradoxaal genoeg, omdat de latte niet echt deel uitmaakt van de Italiaanse cafécultuur.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *