Heeft latte minder schuim?

Het belangrijkste verschil is dat cappuccino meer melkschuim en een sterkere espressosmaak heeft. Een latte heeft meer gestoomde melk, wat een romige textuur geeft met een dunne laag melkschuim.

Heeft latte minder schuim?

Het belangrijkste verschil is dat cappuccino meer melkschuim en een sterkere espressosmaak heeft. Een latte heeft meer gestoomde melk, wat een romige textuur geeft met een dunne laag melkschuim. Beide dranken gebruiken een dubbele shot espresso, gestoomde melk en melkschuim. Microfoam is een ander essentieel onderdeel van een plat wit.

Deze melkachtige microbelletjes geven de drank een zijdezacht en glad mondgevoel. Als extra bonus maken deze bubbels latte art mogelijk. Behalve dat het meer als een haai dan als een kopje koffie klinkt, hoe je het ook wilt bekijken, lijkt het erg op een kleine latte of een competitiecappuccino. Een cappuccino offert de crema op onder het gewicht van het stijve schuim en een latte verdrinkt de crema meestal met vloeibare melk.

Mijn twistpunt met de industrie zojuist (vooral Costa enz.) Is dat ze lijken te promoten dat Cappucini en Latte mindere dranken zijn omdat de melk van mindere kwaliteit is. Het onderscheid is zo klein tussen de latte en plat wit, ik denk niet dat het artikel het voor mij duidelijker heeft gemaakt. Latte, zoals geserveerd in cafés, lijkt dit zelfgemaakte spul te zijn dat op de markt is gebracht en"verwerkt tot een meer respectabele drank”. De gestoomde melk moet een microschuimlaag hebben, maar mag geen stijve schuimlaag hebben zoals je gebruikt voor een latte of cappuccino.

Hoe dan ook, het bood een geweldig alternatief voor de latte en cappuccino door een punchier en smaakvolle espresso-ervaring te hebben zonder het zware melkschuim. De latte heeft in verschillende landen een andere naam, maar de commerciële caffè latte is een Amerikaanse uitvinding. Het belangrijkste verschil tussen een plat wit en een latte is de verhouding espresso tot melk, de plek waar ik werk serveert het in een kopje van 6 oz, wat het echt een sterker gevoel geeft. Ik was te geïrriteerd om haar het verschil uit te leggen, vooral omdat ik het gevoel had dat zelfs als ik het haar uitlegde, ze toch nog steeds gewoon een latte voor me zou maken.

Het gebruik van meer gestoomde melk in een latte staat gelijk aan meer suikers die tijdens het stoomproces worden gekarameliseerd, waardoor de koffie zoeter wordt in vergelijking met andere melkachtige koffiedranken. In het geval van melkschuim of microschuim zou een latte traditioneel minstens 1 cm laag opgeschuimde melk bevatten, terwijl het platte wit vaak 0,5 cm of minder is; dit is nog steeds voldoende om latte art mee te produceren. Mijn eigen gevoel, en mijn tweede en laatste probleem, is dat het beschouwen van een latte als gewoon een „melkachtige koffie” een relatief zwak en reductionistisch standpunt is. Ik bestel een groot plat wit (16 oz) bij de coffeeshop (panterkoffie) in miami fl, en ze lijken het feilloos te maken, hetzelfde geldt voor hun grote doppen en lattes.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *