Hoe maak je een latte macchiato zonder machine?

Verwarm de melk een beetje (het moet zeker koeler zijn dan koffie) en schuim het op met een melkopschuimer. Giet de opgeschuimde melk in een geprepareerd glas (je kunt een lepel schuim achterlaten om de vlek te bedekken na het toevoegen van koffie) en wacht ongeveer een minuut tot de melk is gescheiden.

Hoe maak je een latte macchiato zonder machine?

Verwarm de melk een beetje (het moet zeker koeler zijn dan koffie) en schuim het op met een melkopschuimer. Giet de opgeschuimde melk in een geprepareerd glas (je kunt een lepel schuim achterlaten om de vlek te bedekken na het toevoegen van koffie) en wacht ongeveer een minuut tot de melk is gescheiden. Voeg de melk toe aan de pot, doe het deksel erop en schud het goed gedurende 30 seconden tot het die perfecte schuimige textuur heeft. Als je klaar bent, verwijder je de bovenkant en zet je de melk 1 minuut in de magnetron, die het zowel verwarmt als het schuim stabiliseert.

Vroeger, wanneer ik thuis een latte maakte, verwarmde ik de melk op het fornuis en klopte het krachtig met de hand. Als je favoriete onderdeel van de latte dat shot siroop is, voegt de barista eraan toe, of het nu rijke chocolade, een zoete karamel, lavendel of geurige vanille is, wees niet bang. Een schuimige latte met zijn perfecte combinatie van rijke espresso en zoete gestoomde melk, is een heerlijk begin van de dag. Als je van plan bent om regelmatiger lattes te maken, zijn een schuimstok en kruik behoorlijk goede investeringen.

In feite, voor de meesten van ons, inclusief ikzelf, is die latte niet alleen een verlangen, maar is het zeker een BEHOEFTE geworden om de meeste dagen te functioneren. Of je jezelf nu af en toe wilt trakteren of een dagelijkse oplossing nodig hebt, thuis een latte maken is geen moeilijke onderneming. Oploskoffie heeft een andere dichtheid dan gezette koffie, dus het kan een beetje moeilijk zijn om een latte te repliceren met oploskoffie. Gelukkig kun je nog steeds genieten van heerlijke lattes zonder het grote geld te betalen voor een van deze opties.

Dit is de beste optie voor het opschuimen van melk als je geïnteresseerd bent in het beheersen van latte art, omdat het het nodige microschuim oplevert en de kruik het perfecte schenkvat is. Zelfs als je geen nieuw gereedschap voor je keuken wilt kopen, is er een manier om melk op te schuimen voor je latte. Blijf echter lezen voor meer advies over hoe je nog steeds een latte kunt maken als je geen espressomachine hebt.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *