Hoe maak je een latte met een latte-machine?

Hoe maak je een latte met een espressomachine en een stoomwandVerwarm je kopje voor. Voorverwarmen is een kleine stap, maar het is essentieel.

Hoe maak je een latte met een latte-machine?

Hoe maak je een latte met een espressomachine en een stoomwandVerwarm je kopje voor. Voorverwarmen is een kleine stap, maar het is essentieel. Maak een dubbele espresso. Zet voor elke latte die je wilt maken een dubbele shot espresso en giet het in je latte-glas.

De eerste stap om thuis een latte te maken met een espressomachine, is door een paar shots espresso te zetten. De meeste lattes hebben een enkele of dubbele shot espresso, maar je zult meer moeten maken als je van plan bent meer dan één latte te serveren. Schenk je espresso in je glas. Vervolgens gebruik je de toverstaf van je machine om de melk te stomen en op te schuimen.

Giet de gestoomde melk langzaam in het espressoglas en neem de tijd zodat het schuim het glas als laatste bereikt. En mijn gezouten karamelsaus met 3 ingrediënten geeft je latte een zoete, diep geroosterde en licht zoute smaak. Lattes worden gemaakt met melk en espresso, terwijl cafe au laits worden gemaakt met melk en koffie, geen espresso. Standaard lattes bevatten geen suiker, maar latte-variaties op plaatsen als Starbucks worden vaak gemaakt met siropen.

Geloof het of niet, je kunt veel andere gereedschappen in je keuken gebruiken om schuim te maken voor je latte-recept. Vandaag leren we je hoe je de perfecte kop latte (die je favoriete barista kan overtreffen) in je eigen huis kunt maken. Zoals ik al eerder zei, zijn lattes in coffeeshops echter samengesteld uit twee shots espresso. Daartoe bevatten cappuccino's meestal ongeveer de helft zoveel gestoomde melk en twee keer zoveel melkschuim als lattes.

En natuurlijk kun je zeker langskomen bij een coffeeshop en een shot of 2 bestellen (of hoeveel shots je ook nodig hebt) om mee naar huis te nemen om je latte te maken. Om te leren hoe je een latte maakt zonder espressomachine, moet je niet vergeten dat espresso een heel andere smaak geeft dan een standaard kopje medium of licht gebrande koffie. Lattes hebben een milde smaak in vergelijking met zwarte koffie, waardoor het een populaire keuze is voor cafeïneverslaafden over de hele wereld. MILKEen standaard latte is gemaakt met 8-10 gram licht gestructureerde melk, hoewel het groter kan worden gemaakt door meer melk toe te voegen.

Honing geeft je latte wat bloemige smaaktonen en het zal alle natuurlijk zoete smaken die je espresso al heeft, versterken. Als je een espressomachine in je keuken hebt, zul je blij zijn te weten dat het maken van zelfgemaakte latte een makkie is. Als je deze instructies correct hebt opgevolgd, krijg je een gladde, romige bruine kop latte met een mooie schuimige bovenkant. Lattes zijn een van de standaarddranken in elke coffeeshop zoals americanos, cortados, cafe au laits, cappuccino's, macchiatos en flat whites.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *