Hoe maak je een latte met gewone koffie?

Giet melk in een pot, vul ongeveer de helft met melk en sluit af met deksel. Schud gedurende 30-60 seconden tot het volume verdubbelt.

Hoe maak je een latte met gewone koffie?

Giet melk in een pot, vul ongeveer de helft met melk en sluit af met deksel. Schud gedurende 30-60 seconden tot het volume verdubbelt. Magnetron gedurende ongeveer 30 seconden, schuim zal naar boven stijgen. Brouw 2 eetlepels donkere gebrande koffie voor elke 5 of 6 gram water.

Ik vind het heerlijk om thuis lattes te maken. Ik begin altijd met een dubbele espresso-shot - 2 oz En omdat ik dol ben op mijn lattes zoet en smakelijk, gebruik ik normaal gesproken 6 oz gestoomde melk. Dit is mijn basisrecept voor latte en niet voor niets. Je kunt het gebruiken zoals het is of als basis voor lattes met pompoenkruiden of vanille lattes.

En mijn gezouten karamelsaus met 3 ingrediënten geeft je latte een zoete, diep geroosterde en licht zoute smaak. Of je jezelf nu af en toe wilt trakteren of een dagelijkse oplossing nodig hebt, thuis een latte maken is geen moeilijke onderneming. Terwijl ik in de rij stond voor koffie, heb ik vaak mensen horen vragen wat het verschil is tussen een cappuccino en een latte. Oploskoffie heeft een andere dichtheid dan gezette koffie, dus het kan een beetje moeilijk zijn om een latte te repliceren met oploskoffie.

Aangezien een middelgrote koffie echter ongeveer 12 gram koffie bevat (ongeveer 168 mg cafeïne) en een medium latte 2 shots espresso bevat (ongeveer 126 mg cafeïne), is een middelgrote koffie eigenlijk sterker dan een latte (bron). Dit geeft je latte een robuust smaakprofiel dat helpt bij het doorbreken van de zoete smaken van de melk en eventuele add-ins die je zou kunnen toevoegen. Dus afgelopen voorjaar wijdde ik meer woorden dan ik voor mogelijk had gehouden aan een bericht dat ik schreef over hoe je thuis een iced latte kunt maken. Eerlijk gezegd, als ik mijn keuze en een onbeperkt bedrag had, zou ik elke ochtend door de Starbucks-drive-through rollen voor een warme of ijskoude vanille latte omdat ze mijn FAAAAVE zijn.

In feite, voor de meesten van ons, inclusief ikzelf, is die latte niet alleen een verlangen, maar is het zeker een BEHOEFTE geworden om de meeste dagen te functioneren. Honing geeft je latte wat bloemige smaaktonen en het zal alle natuurlijk zoete smaken die je espresso al heeft, versterken. Zelfs op de drukste dagen of met de krapste budgetten kun je genieten van je verlangen naar cafeïne met deze eenvoudige Homemade Latte. Je kunt je latte zoeten met verschillende add-ins, en het toevoegen van een extra shot espresso wordt regelmatig gedaan.

Een latte ziet er heel mooi uit met de verschillende lagen, dus zorg ervoor dat je de juiste technieken gebruikt om er zelf een te maken.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *