Hoe maak je een latte voor beginners?

Voor een latte moet je eerst het koffiedik toevoegen en daarna je gestoomde melk. Vul het latteglas langzaam met gestoomde melk en zorg ervoor dat het schuim het laatst bereikt voor die perfecte rijke koffietextuur.

Hoe maak je een latte voor beginners?

Voor een latte moet je eerst het koffiedik toevoegen en daarna je gestoomde melk. Vul het latteglas langzaam met gestoomde melk en zorg ervoor dat het schuim het laatst bereikt voor die perfecte rijke koffietextuur. Een cafe latte bestaat uit een sterke espresso-shot en tweederde opgeschuimde melk, waardoor het een perfecte combinatie van smaken is. Als ze goed worden gemaakt, kunnen lattes aanvoelen als warme knuffels die ons omhullen in zijdezachte, zoete goedheid met koffiesmaak.

Het belangrijkste ingrediënt van elke latte is koffie. Zonder koffie is een latte gewoon melk. Je kunt je koffiebonen malen als je een koffiemolen hebt, en als je er geen hebt, is daar ook een oplossing voor. Omdat het grootste deel van je latte melk is, heeft het soort melk dat je gebruikt een aanzienlijk effect op de smaak.

Hoewel volle melk de rijkste smaak geeft, kunt u ook alternatieve soorten melk gebruiken. Als je ooit hebt geprobeerd een latte te maken met plantaardige melk, ben je het ermee eens dat het veel moeilijker is dan volle melk (. Een typisch latte-glas is 240 ml (of 8 oz). Als u een glas of kopje koffie van dit formaat koopt, kunt u de ideale hoeveelheid melk meten die u moet inschenken.

Espressomachine maakt het zeker gemakkelijker om koffie te zetten voor je latte. Betere machines hebben ook een stoomstaaf, die melk stoomt tot de ideale temperatuur. Voorverwarmen is een kleine stap, maar het is essentieel. Als je je kopje niet voorverwarmt, wordt je espressoshot koud terwijl je je melk stoomt en schuimt.

Doe je melk naar keuze in een schuimkan en stoom deze met de toverstaf van je machine. Voor gewone melk is de ideale temperatuur 150° F. Als de temperatuur daarboven stijgt, kan het de melk verbranden, waardoor de natuurlijke zoetheid van de melk wordt verminderd en de smaak wordt verpest. Idealiter wil je de toverstaf ongeveer een halve centimeter onder het oppervlak van de melk houden, zodat je meestal hete melk en een beetje schuim aan de bovenkant krijgt (.

Giet de gestoomde melk in je glas. Neem hier de tijd voor en probeer geen hete melk of espresso te spatten of te morsen (. Je wilt langzaam gieten zodat de melk eerst stroomt, en het schuim volgt aan het einde van de schenking. Met je kopje in een hoek begin je met het inschenken van je melk vanaf een hoogte.

Als de beker bijna vol is, laat je die zijdezachte melk gewoon van de kan vallen en in het midden verschijnt. Werk vervolgens af door de kan door te snijden en op te tillen. Zoals je kunt zien, hoef je geen deskundige barista te zijn om thuis een mooie latte te maken. Het enige wat je hoeft te doen is de koffie zetten, de melk opschuimen.

Meestal zit er ongeveer 180 ml (6 oz) melk in één caffè laat. De meeste coffeeshops buiten Italië serveren latte in een glas van 240 ml (8 oz) met 30 ml of 60 ml espresso (afhankelijk van of het een dubbele of gewone shot is). Je kunt melk opschuimen door het zo hard mogelijk in een afgesloten pot te schudden en dan een halve minuut in de magnetron te zetten. Of u kunt onze gids bekijken over het gebruik van een melkopschuimer.

Het toevoegen van een theelepel suiker verhoogt de calorieën tot 15%, waardoor lattes een beetje ongezonder worden voor dagelijkse consumptie. En natuurlijk kun je zeker langskomen bij een coffeeshop en een shot of 2 bestellen (of hoeveel shots je ook nodig hebt) om mee naar huis te nemen om je latte te maken. Eerlijk gezegd, als ik mijn keuze en een onbeperkt bedrag had, zou ik elke ochtend door de Starbucks-drive-through rollen voor een warme of ijskoude vanille latte omdat ze mijn FAAAAVE zijn. Het is de perfecte basis voor speciale koffiedranken zoals lattes, cappuccino's, macchiatos en meer dankzij de sterke, diepe smaak.

Hoewel lattes meestal warm worden geserveerd, kun je ook een iced latte maken door melk en espresso over ijs te gieten, het is niet nodig om de melk op te schuimen (hoewel je dat kunt als je dat liever wilt). Je hebt maar één eenvoudig keukengereedschap nodig om een perfect schuimige latte te maken - een kleine keukengarde die in je koffiemok past. Zelfs op de drukste dagen of met de krapste budgetten kun je genieten van je verlangen naar cafeïne met deze eenvoudige Homemade Latte. Middeldonkere geroosterde bonen maken de beste espresso en voegen een onderscheidende smaak toe aan je latte en verrijken deze met crema.

Terwijl ik in de rij stond voor koffie, heb ik vaak mensen horen vragen wat het verschil is tussen een cappuccino en een latte. En als je op zoek bent naar fantastische latte art-inspiraties, bekijk dan deze lijst met koffie Instagram-accounts. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *