Hoe maak je een latte zonder latte-machine?

GebruiksaanwijzingVul de Mason-pot met melk, tot een derde van de weg vol, Sluit de pot af, Schud goed tot de melk in volume verdubbelt, Haal het deksel eraf en plaats de pot in de magnetron, Verwarm de melk op hoog gedurende 30 tot 45 seconden. Haal de pot uit de magnetron en geniet ervan.

Hoe maak je een latte zonder latte-machine?

GebruiksaanwijzingVul de Mason-pot met melk, tot een derde van de weg vol, Sluit de pot af, Schud goed tot de melk in volume verdubbelt, Haal het deksel eraf en plaats de pot in de magnetron, Verwarm de melk op hoog gedurende 30 tot 45 seconden. Haal de pot uit de magnetron en geniet ervan. Doe de melk in een magnetronbestendige maatbeker met 1 kop, zoals een Pyrex. Magnetron, onbedekt, op hoog gedurende 1 minuut of tot de melk heet is en er zich kleine belletjes vormen rond de rand van je kopje.

Voeg de melk toe aan de pot, doe het deksel erop en schud het goed gedurende 30 seconden tot het die perfecte schuimige textuur heeft. Als je klaar bent, verwijder je de bovenkant en zet je de melk 1 minuut in de magnetron, die het zowel verwarmt als het schuim stabiliseert. De espresso is een van de belangrijkste componenten van een latte, dus als je er echt thuis een wilt maken, wil je weten waar je op moet letten voordat je een koffiezetapparaat koopt. Zelfs op de drukste dagen of met de krapste budgetten kun je genieten van je verlangen naar cafeïne met deze eenvoudige Homemade Latte.

Oploskoffie heeft een andere dichtheid dan gezette koffie, dus het kan een beetje moeilijk zijn om een latte te repliceren met oploskoffie. In feite, voor de meesten van ons, inclusief ikzelf, is die latte niet alleen een verlangen, maar is het zeker een BEHOEFTE geworden om de meeste dagen te functioneren. Een schuimige latte met zijn perfecte combinatie van rijke espresso en zoete gestoomde melk, is een heerlijk begin van de dag. Het zetten van een extra sterke oploskoffie is de snelste en gemakkelijkste manier om een rijk brouwsel in espresso-stijl te krijgen dat als basis voor je latte dient.

Zelfs als je geen nieuw gereedschap voor je keuken wilt kopen, is er een manier om melk op te schuimen voor je latte. Als je favoriete onderdeel van de latte dat shot siroop is, voegt de barista eraan toe, of het nu rijke chocolade, een zoete karamel, lavendel of geurige vanille is, wees niet bang. Dit is de beste optie voor het opschuimen van melk als je geïnteresseerd bent in het beheersen van latte art, omdat het het nodige microschuim oplevert en de kruik het perfecte schenkvat is. Gelukkig kun je nog steeds genieten van heerlijke lattes zonder het grote geld te betalen voor een van deze opties.

Je hebt maar één eenvoudig keukengereedschap nodig om een perfect schuimige latte te maken - een kleine keukengarde die in je koffiemok past. Of je jezelf nu af en toe wilt trakteren of een dagelijkse oplossing nodig hebt, thuis een latte maken is geen moeilijke onderneming. Vroeger, wanneer ik thuis een latte maakte, verwarmde ik de melk op het fornuis en klopte het krachtig met de hand.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *