Hoe maak je thuis een latte zonder machine?

GebruiksaanwijzingVul de Mason-pot met melk, tot een derde van de weg vol, Sluit de pot af, Schud goed tot de melk in volume verdubbelt, Haal het deksel eraf en plaats de pot in de magnetron, Verwarm de melk op hoog gedurende 30 tot 45 seconden. Haal de pot uit de magnetron en geniet ervan.

Hoe maak je thuis een latte zonder machine?

GebruiksaanwijzingVul de Mason-pot met melk, tot een derde van de weg vol, Sluit de pot af, Schud goed tot de melk in volume verdubbelt, Haal het deksel eraf en plaats de pot in de magnetron, Verwarm de melk op hoog gedurende 30 tot 45 seconden. Haal de pot uit de magnetron en geniet ervan. Doe de melk in een magnetronbestendige maatbeker met 1 kop, zoals een Pyrex. Magnetron, onbedekt, op hoog gedurende 1 minuut of tot de melk heet is en er zich kleine belletjes vormen rond de rand van je kopje.

Voeg de melk toe aan de pot, doe het deksel erop en schud het goed gedurende 30 seconden tot het die perfecte schuimige textuur heeft. Als je klaar bent, verwijder je de bovenkant en zet je de melk 1 minuut in de magnetron, die het zowel verwarmt als het schuim stabiliseert. Eerlijk gezegd, als ik mijn keuze en een onbeperkt bedrag had, zou ik elke ochtend door de Starbucks-drive-through rollen voor een warme of ijskoude vanille latte omdat ze mijn FAAAAVE zijn. Zelfs als je geen nieuw gereedschap voor je keuken wilt kopen, is er een manier om melk op te schuimen voor je latte.

Terwijl ik in de rij stond voor koffie, heb ik vaak mensen horen vragen wat het verschil is tussen een cappuccino en een latte. Honing geeft je latte wat bloemige smaaktonen en het zal alle natuurlijk zoete smaken die je espresso al heeft, versterken. En mijn gezouten karamelsaus met 3 ingrediënten geeft je latte een zoete, diep geroosterde en licht zoute smaak. Aangezien een middelgrote koffie echter ongeveer 12 gram koffie bevat (ongeveer 168 mg cafeïne) en een medium latte 2 shots espresso bevat (ongeveer 126 mg cafeïne), is een middelgrote koffie eigenlijk sterker dan een latte (bron).

Oploskoffie heeft een andere dichtheid dan gezette koffie, dus het kan een beetje moeilijk zijn om een latte te repliceren met oploskoffie. Vroeger, wanneer ik thuis een latte maakte, verwarmde ik de melk op het fornuis en klopte het krachtig met de hand. Dus afgelopen voorjaar wijdde ik meer woorden dan ik voor mogelijk had gehouden aan een bericht dat ik schreef over hoe je thuis een iced latte kunt maken. Daartoe bevatten cappuccino's meestal ongeveer de helft zoveel gestoomde melk en twee keer zoveel melkschuim als lattes.

Een schuimige latte met zijn perfecte combinatie van rijke espresso en zoete gestoomde melk, is een heerlijk begin van de dag. Je hebt maar één eenvoudig keukengereedschap nodig om een perfect schuimige latte te maken - een kleine keukengarde die in je koffiemok past. De espresso is een van de belangrijkste componenten van een latte, dus als je er echt thuis een wilt maken, wil je weten waar je op moet letten voordat je een koffiezetapparaat koopt. Het zetten van een extra sterke oploskoffie is de snelste en gemakkelijkste manier om een rijk brouwsel in espresso-stijl te krijgen dat als basis voor je latte dient.

Als je favoriete onderdeel van de latte dat shot siroop is, voegt de barista eraan toe, of het nu rijke chocolade, een zoete karamel, lavendel of geurige vanille is, wees niet bang.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *