Kan espressomachine latte maken?

Als je een espressomachine in je keuken hebt, zul je blij zijn te weten dat het maken van zelfgemaakte latte een makkie is. Betere machines hebben ook een stoomstaaf, die melk stoomt tot de ideale temperatuur.

Kan espressomachine latte maken?

Als je een espressomachine in je keuken hebt, zul je blij zijn te weten dat het maken van zelfgemaakte latte een makkie is. Betere machines hebben ook een stoomstaaf, die melk stoomt tot de ideale temperatuur. De Breville Bambino Plus was niet alleen een van de meest compacte latte-machines die we hebben getest, hij had ook het grootste waterreservoir (64 ounces), wat minder bijvullen betekent. Onze favoriete functie is de dubbelwandige mand in de portafilter, wat vergevingsgezinder is dan enkelwandige filters die in de meeste espressomachines worden aangetroffen, het helpt bij het produceren van een fatsoenlijke espresso, zelfs als de koffie inconsistent wordt gemalen.

Koffiemachine staat op een comfortabel kruispunt waar gebruiksgemak, automatisering en betaalbaarheid elkaar ontmoeten. Het kan een smaakvolle espresso uit bijna elke bonen halen en malen, en het melkreservoir mengt automatisch een cappuccino of latte voor je. Dit is eigenlijk een stevigere, beter ontworpen versie van de Mr. Coffee Café Barista, onze betaalbare keuze, met een mooiere filtermand die ESE-espressopads meeneemt en een groter melkreservoir dat steviger vastklikt.

Net als de goedkopere versie moet je koffie in de filtermand laden en deze omdraaien (gebruik een fijne maling en stamp het met enige druk aan voor de beste smaak), maar de machine kan met één druk op de knop een cappuccino of Latte Macchiato voor je mengen. Het heeft twee formaten van elk en een handmatige modus die gewoon blijft schuimen of espresso extraheren totdat je zegt dat het moet stoppen. De Café Barista is een gedegradeerde versie van onze topkeuze, de Mr. Het is perfect als je pure espresso wilt en een machine die de melk zonder veel poespas voor je mengt, maar het is ook meer plasticky en lichtgewicht, wat betekent dat je de machine echt met je hand moet stabiliseren terwijl je de portafilter erin draait plaats.

Maar verder maakt het met een druk op de knop redelijk rijke espresso's, cappuccino's en lattes met een druk op de knop. De Breville Barista Pro is een koffiehuis in een doos. De ingebouwde drukgeactiveerde conische braamslijper geeft u verse gronden zoals u ze wilt, en met de manometer en opties kunt u de watertemperatuur en de hoeveelheid shot aanpassen. Je moet je eigen melk opschuimen, en de stoomstaaf maakt het gemakkelijker dan de concurrentie, met een handvat en de mogelijkheid om in elke richting te kantelen.

Het reinigt zichzelf en je kunt heet water uit de machine halen om thee te zetten of een Americano te maken. Koffie-espressomachine is eenvoudig in te stellen en te vullen, warmt snel op en is leuk om te gebruiken, waardoor het de beste latte-machine is voor beginners. Zoals ik al eerder zei, zijn lattes in coffeeshops echter samengesteld uit twee shots espresso. Vul eerst uw filtermand met het juiste niveau koffie en stel uw espresso in om in uw latteglas te zetten.

Net als bij de Barista Express is dit echter geen latte-machine voor iemand die een snelle, handige kop koffie wil. Zelfs als je geen espresso maakt, is het eerste en beste wat je kunt doen om je ochtendkoffie drastisch te verbeteren, lokaal geroosterde bonen kopen. Een shot espresso duurt ongeveer dertig seconden om te zetten; het kan echter van machine tot machine verschillen. Op die manier zijn deze machines semi-geautomatiseerd en geweldig voor iedereen die een apparaat wil dat gespecialiseerd is in dranken op basis van melk.

We hebben ongeveer twee dozijn machines getest gedurende één tot drie maanden (afhankelijk van het model), met verschillende soorten koffie, peulen en melk. Dat geldt ook voor machines met ingebouwde containers voor melk, of machines die effectief stomen voor u doen. Meet de ruimte waar u de machine wilt opslaan en controleer de afmetingen van het model voordat u koopt. We hebben ook informatie toegevoegd over waar je op moet letten voordat je een latte-machine koopt en nieuwe plectrums van Philips en De'Longhi toegevoegd op basis van recente tests.

Daarom is latte art meestal bruin (espresso crema) met kleine scheutjes wit (het microschuim van de melk).

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *