Waarom heet het een macchiato?

De oorsprong van de naam macchiato komt voort uit barista's die obers het verschil moeten laten zien tussen een espressoshot en een espresso met een beetje melk erin. Omdat de laatste wordt gemarkeerd of gekleurd door de toevoeging van melk, kreeg het al snel zijn naam om de toevoeging te benadrukken.

Waarom heet het een macchiato?

De oorsprong van de naam macchiato komt voort uit barista's die obers het verschil moeten laten zien tussen een espressoshot en een espresso met een beetje melk erin. Omdat de laatste wordt gemarkeerd of gekleurd door de toevoeging van melk, kreeg het al snel zijn naam om de toevoeging te benadrukken. De populaire speciale koffiedrank op basis van espresso genaamd Macchiato (of Latte Macchiato) is een favoriete drank die bij veel goede koffiehuizen over de hele wereld wordt besteld. Maar wat is het? Nou, Macchiato betekent „bevlekte melk en de drank kreeg deze naam omdat het letterlijk het uiterlijk krijgt van melk „gekleurd met espresso.

Dit is wat Starbucks hun Macchiato noemt die chocolade bevat. Hun ijsmokka Macchiato bestaat uit één shot espresso, twee pompen mokkasaus en 2% melk (opgeschuimd en bovenop gegoten). Het wordt afgewerkt met een paar druppels chocolade erop. Macchiato, ook wel espresso macchiato genoemd, is een espresso koffiedrank die kleine hoeveelheden melk bevat, de melk wordt meestal geschuimd.

De term macchiato is een Italiaans woord dat gekleurd betekent, daarom betekent caffè macchiato gewoon gebrandschilderde koffie. De macchiatos zijn ideaal voor als je een grapje cafeïne wilt zonder alle extra calorieën. Een macchiato wordt ook wel espresso macchiato of caffè macchiato genoemd. In de meest basale termen is het een espresso met een scheutje melk.

De naam macchiato komt uit het Italiaans en betekent gemarkeerd, gekleurd of gevlekt. Deze beschrijving heeft betrekking op het melkmerk wanneer je het toevoegt aan de donkere, rijke espresso. De hoeveelheid melk is net genoeg om de kleur van de koffie lichter te maken en het gladde, zwarte oppervlak te doorboren. Als de Macchiato koud is heet hij Macchiato Caldo en als het warm is, heet hij Macchiato Freddo.

Technisch gezien wordt de naam Macchiato Freddo („Marked Cold) gebruikt voor de koude Macchiato terwijl Macchiato Caldo („Marked Hot) wordt gebruikt voor de hete Macchiato.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *