Waarom is een macchiato gelaagd?

De portie melk moet vrij royaal zijn in vergelijking met de espresso-shot. De koffie wordt zorgvuldig op de melk gelaagd en dit veroorzaakt een kleureffect op het melkoppervlak.

Waarom is een macchiato gelaagd?

De portie melk moet vrij royaal zijn in vergelijking met de espresso-shot. De koffie wordt zorgvuldig op de melk gelaagd en dit veroorzaakt een kleureffect op het melkoppervlak. Terwijl de melk bezinkt, stijgt het schuim naar boven en geeft een drankje met 3 lagen; gemaakt van melk op de bodem, dan espresso en vervolgens schuim bovenop. Een karamelmacchiato wordt gemaakt met vanillesiroop om te beginnen, dan melk, dan espresso, en is afgewerkt met een speciaal gekruist patroon van karamelmotregen.

De componenten zijn bedoeld om op volgorde te worden nipt, dus het mengen ervan verslaat het hele doel. Ten slotte is een Latte Macchiato, in tegenstelling tot een caffe latte, een gelaagde drank in plaats van gecombineerd te worden. Terwijl Latte macchiatos traditioneel in hoge glazen worden geserveerd, zal een macchiato, wanneer ze op de juiste manier wordt gegoten, mooie lagen hebben met de melk aan de onderkant en een dunne laag espresso aan de bovenkant. Om te beginnen, in tegenstelling tot een caffe latte, voegt een latte macchiato espresso toe aan de melk in plaats van melk aan espresso.

Maar als je het kleinere drankje wilt dat een klap uitpakt, en je zit bij een koffieketen, geef dan aan dat je een espresso macchiato wilt. Ten tweede, in plaats van alleen hete melk, heeft een latte macchiato meer schuim en gebruikt hij vaak maar een halve espresso-shot. Bovendien hebben latte macchiatos vaak een verscheidenheid aan smaken toegevoegd - zoals de Starbucks Caramel Macchiato - waardoor de drank een zoete traktatie wordt die smakelijk is voor zelfs degenen die koffie over het algemeen te bitter vinden. Een macchiato is een drank op basis van koffie die is gemaakt met espresso en schuim, het is vergelijkbaar met een cappuccino en een latte, maar het belangrijkste verschil is de verhouding tussen koffie, melk en schuim.

Ten tweede bevat een latte macchiato meer schuim, in plaats van alleen hete melk, een latte macchiato gebruikt vaak slechts een halve espresso-shot. Aan de andere kant, als je hier meer bent voor de zuivel dan de java of als je bestelt voor een kind dat misschien niet klaar is voor een volledige espressodrank, probeer dan een latte macchiato. Macchiato vertaalt zich naar het woord „gemarkeerd in het Engels; het centrale concept van een macchiato is een shot espresso met een schuimende melkmarkering. Speciaalcoffeeshops serveren je een espresso macchiato als je de barista vertelt dat je een macchiato wilt.

Latte wordt bereid door meer gestoomde melk toe te voegen, waardoor het romiger wordt en een rijke smaak heeft, terwijl espresso macchiato meer espresso heeft en gemarkeerd met een beetje schuim en gestoomde melk. De latte macchiato verschilt van een latte doordat hij meer melk, minder espresso bevat en een gelaagde drank is. Hoewel velen zouden erkennen dat dit inderdaad niet zo is, konden de meesten geen echte macchiato identificeren uit een reeks andere vergelijkbare dranken op basis van espresso zoals lattes of cappuccino's. Beide belangrijkste macchiato-variaties, de espresso macchiato en latte macchiato, omvatten „het kleuren van het ene element van het melk+espresso-duo met het andere.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *