Waarom zijn macchiatos zo duur?

Als je een dubbelhoge karamelmacchiato koopt, dan is het inderdaad duur. In de VS worden hoge koffiedranken geleverd met één shot, en als je nog een shot toevoegt, voegt dat 80 cent extra toe.

Waarom zijn macchiatos zo duur?

Als je een dubbelhoge karamelmacchiato koopt, dan is het inderdaad duur. In de VS worden hoge koffiedranken geleverd met één shot, en als je nog een shot toevoegt, voegt dat 80 cent extra toe. Dan moet je rekening houden met de melk, de kosten van espresso, karamelsaus en vanillesiroop, en natuurlijk zal dat de prijs verhogen. Starbucks geeft zijn siropen uit pompen.

Grotere dranken hebben meer pompen nodig en koude dranken hebben meer siroop nodig dan warm. Macchiatos en frappuccino's hebben doorgaans minder pompen dan gewone dranken. Wanneer een drank het woord „macchiato” bevat, zal een ingrediënt als laatste zijn, bovenop al het andere. Dus een Espresso Macchiato is twee shots espresso met een kleine klodder schuim bovenop de espresso-shots, waarmee het drankje wordt afgemaakt.

De espresso wordt „gekenmerkt door het schuim. Starbucks staat bekend om zijn uitgebreide koffiedranken, van de omgekeerde karamelmacchiato tot de Ferrero Rocher Frappuccino. Het bestellen van een Upside Down Caramel Macchiato betekent dat de stappen om een gewone Caramel Macchiato te maken worden omgekeerd (eerst karamel, dan espresso, dan melk en ijs, en dan vanillesiroop). Meestal is dit een misvatting waarbij mensen geloven dat een karamel macchiato een karamel latte is met karamelmotregen, dat is het niet.

De Latte Macchiato verschilt van een latte doordat hij meer melk, minder espresso bevat en een gelaagde drank is. Ja, een vanille latte krijgt een pomp meer vanille dan een karamelmacchiato, maar hier is een veel voorkomende misvatting. Maar als je het kleinere drankje wilt dat een klap uitpakt, en je zit bij een koffieketen, geef dan aan dat je een espresso macchiato wilt. Beide belangrijkste macchiato-variaties, de espresso macchiato en latte macchiato, omvatten „het kleuren van het ene element van het melk+espresso-duo met het andere.

Als je in een niet-gespecialiseerde coffeeshop bent, moet je misschien het verschil verduidelijken tussen een karamelmacchiato en een traditionele macchiato. Als je in een koffiespeciaalzaak bent, door simpelweg te zeggen „macchiato” krijg je waarschijnlijk een espresso macchiato. Aan de andere kant, als je hier meer bent voor de zuivel dan de java of als je bestelt voor een kind dat misschien niet klaar is voor een volledige espressodrank, probeer dan een latte macchiato. De andere macchiato bij Starbucks is een Caramel Macchiato, en het is eigenlijk een latte, maar het is een beetje anders geconstrueerd omdat de espresso als laatste aan de drank wordt toegevoegd, waardoor een stip of een merkteken achterblijft bovenop de opgeschuimde melk.

Als je iets wilt met een zeer sterke, rijke espressosmaak of een cappuccino is te melkachtig voor je, bestel dan een espresso macchiato. Sommige mensen beschouwen het schuim op een macchiato als een bepalende eigenschap van de drank, dus een Iced macchiato zou niet werken.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *