Waarom zijn macchiatos zo klein?

Een macchiato wordt meestal geserveerd in een demitasse-kopje, dus het is een beetje klein om te proberen te roeren. De melk is er niet echt om te worden gemengd met de espresso, maar meer als topping om de smaak te versterken.

Waarom zijn macchiatos zo klein?

Een macchiato wordt meestal geserveerd in een demitasse-kopje, dus het is een beetje klein om te proberen te roeren. De melk is er niet echt om te worden gemengd met de espresso, maar meer als topping om de smaak te versterken. Ik ben toevallig een serieuze fan van karamelmacchiato. De Macchiato markeerde een van mijn eerste uitstapjes naar de wereld van koffie omdat een vriend me verzekerde dat de getextureerde melk de bitterheid van de espresso zou gladstrijken.

Het blijkt dat er iets zo rustgevend is aan de fluweelzachte textuur die wordt achtervolgd door een koffiekick. Dus wat is een latte macchiato eigenlijk? In tegenstelling tot een karamelmacchiato, een verzinsel van Starbucks' collectieve verbeelding, blijkt een Latte Macchiato echt iets te zijn. Het is eigenlijk het omgekeerde van een latte. De macchiato (Mah-key-ah-toe) is een hoeksteen van de Italiaanse koffiecultuur, samen met de espresso en cappuccino, naast andere koffiedranken.

Het is eigenlijk een espresso (geserveerd in een demitasse-kopje) met een kleine hoeveelheid geschuimde melk erop - de naam macchiato betekent gemarkeerd. Dus echt, je zou het kunnen zien als een kruising tussen een espresso en een cappuccino. Omdat Italianen alleen's ochtends cappuccino drinken, geeft een macchiato de middagdrinker de mogelijkheid om een beetje melk in hun espresso te drinken voor wat extra smaak. Het is ook een goede optie voor degenen die geen sterke espresso kunnen verdragen, maar een cappuccino te zwak en melkachtig vinden.

Wanneer een drank het woord „macchiato” bevat, zal een ingrediënt als laatste zijn, bovenop al het andere. Dus een Espresso Macchiato is twee shots espresso met een kleine klodder schuim bovenop de espresso-shots, waarmee het drankje wordt afgemaakt. De espresso wordt „gekenmerkt door het schuim. Beide soorten traditionele macchiatos zijn eigenlijk heel gemakkelijk te maken.

Om te beginnen, de term „macchiato” vertaalt zich naar „gemarkeerd in het Italiaans. Dus afhankelijk van het type dat je maakt, is de espresso ofwel gemarkeerd met melk of is de melk gemarkeerd met espresso. Opgericht in 1971, is de koffiegigant nog steeds enorm populair en heeft termen als „pumpkin spice latte” en „caramel macchiato” bekende namen gemaakt. Als je echter in de koffieketen zit, moet je „espresso macchiato” specificeren om een klassieke macchiato te krijgen.

Kies espresso macchiato als je een sterkere drank wilt met een vleugje zoetheid, of latte macchiato als je een grotere, melkachtige drank wilt met espresso highlights en wat cafeïne. Correct, traditionele macchiato (ook bekend als espresso macchiato) is een drank op basis van espresso, dus het is een soort koffiedrank. Macchiatos vertegenwoordigen een simplistische koffiedrank met slechts twee hoofdingrediënten, espresso en gestoomde melk. Als je caffe macchiato bestelt in Italië, of bij een speciaal koffiehuis, krijg je een klassieke macchiato - gewoon espresso met een kleine hoeveelheid melk.

Macchiato vs cortado Terwijl macchiato voornamelijk espresso is, wordt een cortado gemaakt met 2 ounces espresso en 2 gram platte gestoomde melk. Dit koffiebedrijf heeft niet alleen Italiaans klinkende namen gecreëerd die in het begin nooit Italiaans waren (Frappuccino), maar het heeft ook enige verwarring veroorzaakt met authentieke termen, namelijk de macchiato. Starbucks bracht eerder dit jaar twee nieuwe macchiato-creaties uit, de Iced Cinnamon Almond Milk Macchiato en de Coconut Milk Mocha Macchiato. Macchiato vs cappuccino Het verschil tussen een macchiato en een cappuccino is weer, de grootte en hoeveel melk er wordt gebruikt.

De korte Macchiato is iets om vertrouwd mee te zijn als je je teen in de koffiewereld dompelt of een beetje cafeïneboost nodig hebt. Omgekeerd, hoewel een caffè macchiato traditioneel ongeveer half zo groot is als een latte macchiato, is het een veel sterkere drank.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *