Wat is het verschil tussen een latte en een macchiato?

Het belangrijkste verschil tussen elke drank is de verhouding tussen melk en espresso. Een latte is espresso, gestoomde melk en geschuimde melk.

Wat is het verschil tussen een latte en een macchiato?

Het belangrijkste verschil tussen elke drank is de verhouding tussen melk en espresso. Een latte is espresso, gestoomde melk en geschuimde melk. Cappuccino's worden gemaakt met gelijke delen espresso, gestoomde melk en melkschuim, terwijl bij lattes gestoomde melk aan een espresso wordt toegevoegd. Ondertussen worden macchiatos gemaakt door een scheutje melk toe te voegen aan een shot espresso.

Een Latte Macchiato en een espresso macchiato zijn twee koffiedranken die melk bevatten, maar wat is het verschil tussen espresso macchiato en latte macchiato? Deze twee drankjes zijn eigenlijk heel verschillend van elkaar. Een espresso macchiato bevat een espresso met slechts een klein beetje opgeschuimde melk bovenop de espresso. Een latte macchiato bestaat uit veel gestoomde melk, een shot espresso en geschuimde melk erop. Een latte macchiato wordt vaak geserveerd in een groot glas terwijl een espresso macchiato wordt geserveerd in een espressokopje.

In Italië maken veel mensen een latte voor het ontbijt door simpelweg koffie te zetten in een Bialetti Moka-pot, melk op het fornuis te verwarmen en de twee te combineren. Cappuccino's, macchiatos en lattes bevatten verschillende hoeveelheden melk en schuim, die hun respectieve voedingsprofielen behoorlijk kunnen veranderen. Latte macchiato is het middel om een koffiedrank te bereiden die meestal melk is met een vleugje espresso en het vertaalt zich direct als bevlekte melk omdat het wordt gemaakt door"de melk te kleuren met espresso”. Je kunt melk stomen voor een latte of cappuccino zonder espressomachine, met gewone keukenspullen of speciaal gemaakt gereedschap voor het stomen van melk.

Populaire cafédranken zoals Chai Latte en Matcha Latte voldoen aan de enige criteria om een latte te zijn, omdat ze melk bevatten. De latte bevat daarom veel meer melk, wat het belangrijkste verschil is tussen cappuccino en latte. De meeste latte-dranken worden gemaakt met een groter volume melk, hoewel het toevoegen van een extra shot aan een van beide het sterker kan maken. In vergelijking met de andere dranken hebben lattes een mildere, lichtzoete smaak, omdat ze een groter aandeel gestoomde melk bevatten.

In feite is er niet één juiste manier om een latte te maken, hoewel er geweldige machines zijn die je goede kunnen helpen. Latte macchiato heeft de voorkeur van degenen die niet de gebruikelijke kracht van espresso willen en door koffieketens die gespecialiseerd zijn in het te veel roosteren van bonen van slechte kwaliteit als een manier om slechte smaken te verbergen. Terwijl een latte macchiato misschien opgeschuimde melk is „gekleurd met een beetje espresso, is een espresso macchiato espresso „gekleurd met een beetje opgeschuimde melk, misschien alleen schuim.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *