Wat is het verschil tussen een macchiato en een latte macchiato?

LATTE MACCHIATO VS ESPRESSO MACCHIATO Een espresso macchiato bevat een espresso met slechts een klein beetje opgeschuimde melk bovenop de espresso. Een Latte Macchiato bestaat uit veel gestoomde melk, een shot espresso en geschuimde melk erop.

Wat is het verschil tussen een macchiato en een latte macchiato?

LATTE MACCHIATO VS ESPRESSO MACCHIATO Een espresso macchiato bevat een espresso met slechts een klein beetje opgeschuimde melk bovenop de espresso. Een Latte Macchiato bestaat uit veel gestoomde melk, een shot espresso en geschuimde melk erop. Cappuccino's worden gemaakt met gelijke delen espresso, gestoomde melk en melkschuim, terwijl bij lattes gestoomde melk aan een espresso wordt toegevoegd. Ondertussen worden macchiatos gemaakt door een scheutje melk toe te voegen aan een shot espresso.

Beide dranken zijn uitgevonden door Italianen, toch dienen ze elk een ander doel in de koffiewereld. De macchiato is een echt klassieke Italiaanse drank die espresso viert, terwijl lattes een romigere optie zijn met smaaktoevoegingen waardoor ze ook een moeilijke keuze zijn om te weerstaan. Laten we eens kijken naar de basis van de twee drankjes en de redenen waarom ze anders zijn. Cappuccino's en lattes bevatten elk ongeveer 173 mg cafeïne per portie van 16 ounce (480 gram), terwijl macchiatos slechts 85 gram cafeïne bevatten in een portie van 2 ounce (60 gram).

In Italië maken veel mensen een latte voor het ontbijt door simpelweg koffie te zetten in een Bialetti Moka-pot, melk op het fornuis te verwarmen en de twee te combineren. Omdat latte niet naar één specifiek recept verwijst, is het moeilijk vast te stellen wie het daadwerkelijk heeft uitgevonden. Je kunt melk stomen voor een latte of cappuccino zonder espressomachine, met gewone keukenspullen of speciaal gemaakt gereedschap voor het stomen van melk. In feite bevatten een middelgrote 16-ounce (475 ml) cappuccino en medium 16-ounce (475 ml) latte elk ongeveer 173 mg cafeïne (1,.

Een cappuccino bevat over het algemeen minder melk dan een latte, dus het is iets minder calorisch, volgens Healthline. Cappuccino's en lattes worden bijvoorbeeld elk gemaakt met een shot espresso en bevatten dus dezelfde hoeveelheid cafeïne. Populaire cafédranken zoals Chai Latte en Matcha Latte voldoen aan de enige criteria om een latte te zijn, omdat ze melk bevatten. Een latte begint met gedurfde espresso-shots, en dan wordt er een flinke hoeveelheid romige gestoomde melk toegevoegd, vaak met een dunne laag schuim erop.

Tegenwoordig vind je talloze verschillende variaties op de macchiato, waaronder de karamelachtige Starbucks-versie (en een „tall macc” (met zoveel melk dat het eigenlijk een miniatuur latte is. De meeste latte-dranken worden gemaakt met een groter volume melk, hoewel het toevoegen van een extra shot aan een van beide het sterker kan maken. Als je een espressodrank wilt met meer melk dan een macchiato, kun je genieten van een latte macchiato of een cortado, de heerlijke bijdrage van Latijns-Amerika aan espressodranken op basis van melk. In feite is er niet één juiste manier om een latte te maken, hoewel er geweldige machines zijn die je goede kunnen helpen.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *