Welke macchiato?

Caffè macchiato, ook wel espresso macchiato genoemd, is een espressokoffiedrank met een kleine hoeveelheid melk, meestal geschuimd. In het Italiaans betekent macchiato gekleurd of gevlekt, dus de letterlijke vertaling van caffè macchiato is bevlekte koffie of.

Welke macchiato?

Caffè macchiato, ook wel espresso macchiato genoemd, is een espressokoffiedrank met een kleine hoeveelheid melk, meestal geschuimd. In het Italiaans betekent macchiato gekleurd of gevlekt, dus de letterlijke vertaling van caffè macchiato is bevlekte koffie of. In het Italiaans vertaalt de term macchiato zich als gemarkeerd of gekleurd, wat een bevlekte of gemarkeerde koffie betekent. De macchiato is een espressodrank, gegarneerd met een kleine hoeveelheid geschuimde of gestoomde melk om de smaak van de espresso nog steeds door te laten schijnen.

Een macchiato is perfect voor degenen die espresso te hard van smaak vinden, maar een cappuccino te zwak. Het woord „macchiato” is Italiaans, en het betekent „gekleurd” of „gemerkt”. Met andere woorden, deze drank is in wezen een espresso waaraan een klodder gestoomde melk is toegevoegd. Er zijn enkele variaties op deze drank die warme of zelfs koude melk aan de drank toevoegen.

Om een mooi gelaagde Iced Macchiato te creëren, gieten we koude melk over ijs, overgoten met twee shots espresso. Voor een Hot Macchiato, een rijke en gedurfde espressodrank, voegen we een laag gestoomde melk toe, gegarneerd met twee shots espresso en vervolgens afgewerkt met melkschuim. Volgens Willhoff heeft een traditionele macchiato maar twee ingrediënten. Willhoff legt uit dat het woord „macchiato” zich vertaalt naar „gekleurd of „gemerkt in het Italiaans.

Terwijl macchiato's in Italië vaak worden gemaakt met één shot espresso en gegarneerd met een kleine hoeveelheid schuim, zegt Willhoff dat hier in de Verenigde Staten de meeste coffeeshops het zullen halen met twee shots espresso in plaats van één.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *