Zijn lattes en macchiatos hetzelfde?

Een macchiato is meestal espresso met een klein beetje gestoomde of geschuimde melk. Een latte daarentegen bevat espresso, maar bestaat voornamelijk uit gestoomde melk waardoor het een romig mondgevoel krijgt.

Zijn lattes en macchiatos hetzelfde?

Een macchiato is meestal espresso met een klein beetje gestoomde of geschuimde melk. Een latte daarentegen bevat espresso, maar bestaat voornamelijk uit gestoomde melk waardoor het een romig mondgevoel krijgt. Cappuccino's worden gemaakt met gelijke delen espresso, gestoomde melk en melkschuim, terwijl bij lattes gestoomde melk aan een espresso wordt toegevoegd. Ondertussen worden macchiatos gemaakt door een scheutje melk toe te voegen aan een shot espresso.

Cappuccino's en lattes bevatten elk ongeveer 173 mg cafeïne per portie van 16 ounce (480 gram), terwijl macchiatos slechts 85 gram cafeïne bevatten in een portie van 2 ounce (60 gram). In feite bevatten een middelgrote 16-ounce (475 ml) cappuccino en medium 16-ounce (475 ml) latte elk ongeveer 173 mg cafeïne (1,. Latte is eigenlijk koffie en melk, Macchiato is koffie met melk, maar de melk wordt toegevoegd als een zichtbaar merkteken. Omdat de macchiato meestal wordt gemaakt met slechts een kleine hoeveelheid melk, heeft het een veel sterkere smaak dan andere koffiedranken.

In andere landen tegenwoordig, vooral Engelssprekende, wordt de term latte gebruikt om een bepaald soort koffie aan te duiden. Terwijl een Latte Macchiato misschien opgeschuimde melk is „gekleurd met een beetje espresso, is een espresso macchiato espresso „gekleurd met een beetje opgeschuimde melk, misschien alleen schuim. Latte macchiato is ook een gelaagde drank, wat betekent dat je de verdelingen van de ingrediënten kunt zien en observeren in plaats van het gebruikelijke homogene mengsel van een latte. In vergelijking met de andere dranken hebben lattes een mildere, lichtzoete smaak, omdat ze een groter aandeel gestoomde melk bevatten.

Latte macchiato heeft de voorkeur van degenen die niet de gebruikelijke kracht van espresso willen en door koffieketens die gespecialiseerd zijn in het te veel roosteren van bonen van slechte kwaliteit als een manier om slechte smaken te verbergen. Je kunt overwegen om zelfgemaakte espresso en latte macchiatos te maken, omdat het niet alleen goedkoper is, maar ze zijn ook heel gemakkelijk te maken en meestal een stuk beter dan die bij de populaire koffieketens. Latte macchiato is het middel om een koffiedrank te bereiden die meestal melk is met een vleugje espresso en het vertaalt zich direct als bevlekte melk omdat het wordt gemaakt door"de melk te kleuren met espresso”. Dus- Ik ben op het vliegveld en heb net een ZEER populaire barista van de koffieketen me meerdere keren laten vertellen dat mijn latte macchiato „precies hetzelfde is als een gewone latte en „eigenlijk is het enige verschil de toegevoegde smaken.

Opgemerkt moet worden dat de latte-versie van koffie die veel in verschillende delen van de wereld wordt gebruikt, een Amerikaanse versie is. Een latte begint met gedurfde espresso-shots, en dan wordt er een flinke hoeveelheid romige gestoomde melk toegevoegd, vaak met een dunne laag schuim erop. Het kan verkeerd worden geïnterpreteerd als een cappuccino, maar zelfs als ze vergelijkbare ingrediënten bevatten, hebben de macchiatos een sterkere en meer aromatische smaak. Zelfs voor de grootste koffiekenner kan het verwarrend zijn om te begrijpen hoe populaire dranken zoals cappuccino's, lattes en macchiatos verschillen in termen van ingrediënten, cafeïnegehalte en voedingswaarde.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *