Zijn macchiatos zoeter dan lattes?

In Amerika is er niet veel verschil tussen een macchiato en een latte. Een Amerikaanse macchiato heeft misschien net iets minder smaak, maar heeft nog steeds dezelfde hoeveelheid melk als een latte omdat deze in hetzelfde formaat kopje wordt gegoten.

Zijn macchiatos zoeter dan lattes?

In Amerika is er niet veel verschil tussen een macchiato en een latte. Een Amerikaanse macchiato heeft misschien net iets minder smaak, maar heeft nog steeds dezelfde hoeveelheid melk als een latte omdat deze in hetzelfde formaat kopje wordt gegoten. Een macchiato-koffie is sterker van smaak omdat er een extra shot espresso aan is toegevoegd. Het gebruikt ook volle melk in plaats van een vetarme soort die meestal wordt gebruikt bij het maken van een latte, waardoor een meer gestructureerde en vollere koffiesmaak ontstaat.

Tegenwoordig vind je talloze verschillende variaties op de macchiato, waaronder de karamelachtige Starbucks-versie (en een „tall macc” (met zoveel melk dat het eigenlijk een miniatuur latte is. Macchiato vertaalt zich naar het woord „gemarkeerd in het Engels; het centrale concept van een macchiato is een shot espresso met een schuimende melkmarkering. In een doorsnee espressobar in Italië kun je een macchiato of cappuccino bestellen, maar de caffè latte wordt gezien als een ontbijtdrankje om thuis te maken. Als je op een koffiefranchiselocatie bent en een klein drankje met een kick wilt, bestel dan een espresso macchiato bij de barista.

De iced macchiato gebruikt volle melk en een extra shot espresso om het een beetje smaakvoller en heel anders van smaak te maken dan de iced latte. Slechts een scheutje melk zorgt ervoor dat de Macchiato de sterke punch van de cafeïne behoudt tegen veel gestoomde melk die in Latte gaat die romigheid en subtiliteit toevoegt aan de sterke koffiesmaken. Samenvattend, er is een verschil in het soort melk dat wordt gebruikt, de ijsmacchiato krijgt een extra shot espresso en de ijskoffie is anders gelaagd, waardoor een heel andere drinkervaring ontstaat. Als je een espressodrank wilt met meer melk dan een macchiato, kun je genieten van een Latte Macchiato of een cortado, de heerlijke bijdrage van Latijns-Amerika aan espressodranken op basis van melk.

Als je echter bestelt bij een franchiselocatie, krijg je waarschijnlijk een latte macchiato geserveerd (waarschijnlijk bestaande uit een latte-achtig drankje met een vleugje karamel). Dit is wat de gelaagdheid van koffie kan doen, ik zou elke dag een ijsmacchiato kiezen boven een iced latte, alleen al door het uiterlijk. Als alternatief, als je een voorliefde hebt voor de zachte, melkachtige smaak van een latte maar iets nieuws wilt, probeer dan een latte macchiato eens. Als u een drankje wilt met een rijke, robuuste espressosmaak, of als u denkt dat een cappuccino te melkachtig is, is een espresso macchiato uw beste optie.

Waar Latte milder is met minder espresso en er meer melk aan wordt toegevoegd, heeft Macchiato een sterke espressosmaak dankzij slechts een scheutje melk dat erin zit. Hoewel velen zouden erkennen dat dit inderdaad niet zo is, konden de meesten geen echte macchiato identificeren uit een reeks andere vergelijkbare dranken op basis van espresso zoals lattes of cappuccino's.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *