Hoe maak je een latte met een kop koffie?

Hoe maak je een LatteBrew de koffie of espresso van je keuze, Terwijl de koffie aan het zetten is, verwarm je de melk van je keuze gedurende 30-45 seconden in een magnetronbestendige koffiemok. Zodra de melk is opgewarmd, neem je een kleine garde en klop je krachtig 15-30 seconden heen en weer tot de melk schuimig is.

Hoe maak je een latte met een kop koffie?

Hoe maak je een LatteBrew de koffie of espresso van je keuze, Terwijl de koffie aan het zetten is, verwarm je de melk van je keuze gedurende 30-45 seconden in een magnetronbestendige koffiemok. Zodra de melk is opgewarmd, neem je een kleine garde en klop je krachtig 15-30 seconden heen en weer tot de melk schuimig is. Ik vind het heerlijk om thuis lattes te maken. Ik begin altijd met een dubbele espresso-shot - 2 oz En omdat ik dol ben op mijn lattes zoet en smakelijk, gebruik ik normaal gesproken 6 oz gestoomde melk.

Dit is mijn basisrecept voor latte en niet voor niets. Je kunt het gebruiken zoals het is of als basis voor lattes met pompoenkruiden of vanille lattes. Een typisch latte-glas is 240 ml (of 8 oz). Als u een glas of kopje koffie van dit formaat koopt, kunt u de ideale hoeveelheid melk meten die u moet inschenken.

En als je op zoek bent naar fantastische latte art-inspiraties, bekijk dan deze lijst met koffie-Instagram-accounts. Latte betekent dat je espresso-shots gebruikt, maar als je een espressogebraad in een koffiepot zet, is het nog steeds gewoon koffie en geen espresso, precies zoals het werd geroosterd, is ontworpen om in een espressomachine te worden gebruikt. De koffie en verwarmde melk met vanille smaakte goed, maar helemaal NIET zoals een caffe latte die ik verwachtte. Als je ooit hebt geprobeerd een latte te maken met plantaardige melk, je zult het ermee eens zijn dat het veel moeilijker is dan volle melk (.

Of je jezelf nu af en toe wilt trakteren of een dagelijkse oplossing nodig hebt, thuis een latte maken is geen moeilijke onderneming. Een cafe latte bestaat uit een sterke espresso-shot en tweederde opgeschuimde melk, waardoor het een perfecte combinatie van smaken is. En natuurlijk kun je zeker langskomen bij een coffeeshop en een shot of 2 bestellen (of hoeveel shots je ook nodig hebt) om mee naar huis te nemen om je latte te maken. Honing geeft je latte wat bloemige smaaktonen en het zal alle natuurlijk zoete smaken die je espresso al heeft, versterken.

De meeste winkels maken lattes van groter formaat met een dubbele shot espresso, terwijl ze een enkele shot gebruiken voor kleinere lattes. Vul eerst uw filtermand met het juiste niveau koffie en stel uw espresso in om in uw latteglas te zetten. Dit betekent dat lattes melkier zijn dan cappuccino's, en omdat het meer gestoomde dan geschuimde melk heeft, zakt de melk in een latte in de espresso, terwijl cappuccino's drie verschillende lagen hebben. Lattes gebruiken een verhouding van minstens 1 shot espresso tot 2 gram gestoomde melk (dit recept is 1 tot en zijn afgedekt met slechts een dunne laag schuim aan de bovenkant.

De meeste coffeeshops buiten Italië serveren latte in een glas van 240 ml (8 oz) met 30 ml of 60 ml espresso (afhankelijk van of het een dubbele of gewone shot is).

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *