Hoe maak je latte macchiato met een koffiezetapparaat?

De gestoomde melk wordt eerst in het glas gegoten. Het wordt gevolgd door het toevoegen van het melkschuim aan de bovenkant.

Hoe maak je latte macchiato met een koffiezetapparaat?

De gestoomde melk wordt eerst in het glas gegoten. Het wordt gevolgd door het toevoegen van het melkschuim aan de bovenkant. Vervolgens giet je de shot espresso door de laag geschuimde melk naar beneden in de gestoomde melk. Hier krijgen we de naam latte macchiato, wat"bevlekte melk” betekent.

De koffie voegt in wezen een vlek toe aan het melkschuim wanneer het wordt ingeschonken. Latte Macchiato combineert de zachte smaak van warme opgeschuimde melk met de sterke smaak van espresso. De verhouding tussen de elementen is cruciaal. De hoeveelheid melk moet ongeveer 200-240 ml zijn, terwijl koffie een standaard espresso is, die aan het einde wordt gegoten om de melk te „bevlekken” (macchiare, in het Italiaans).

Een latte macchiato is een koffiedrank die afkomstig is uit Italië en staat voor gebrandschilderde melk in het Italiaans. Dit verwijst naar de bereidingswijze, waarbij in de melk wordt gekleurd door de toevoeging van espresso. Het kan eenvoudig worden bereid door melk op te schuimen, over het algemeen royaal schuim te produceren, het in een glas te gieten en espresso toe te voegen. Deze drank wordt meestal geserveerd in een hoog glas en heeft onderscheidende lagen tussen het schuim, espresso en melk met het schuim erop, espresso onder het schuim en melk aan de onderkant.

Vervolgens wordt het steeds moeilijker om te zeggen welke speciale koffiedrank in een glas gaat en welke beter geschikt is voor een kopje. Er zijn een paar verschillende hulpmiddelen die u kunt gebruiken om melk op te schuimen voor een latte (lees er meer over in Hoe melk op te schuimen). Een latte macchiato maken met uw Nespresso machine is een eenvoudig proces dat in zes eenvoudige stappen kan worden uitgevoerd. Espressi met verminderde melkhoeveelheden (versus een latte of cappuccino) zijn methoden die Italianen hebben bedacht om de regel „11.00 uur” te omzeilen, namelijk dat ze traditioneel na halverwege de ochtend niet deelnemen aan die dranken met zware melk.

Net als het Franse cliché van het aanbieden van sterk verdunde wijn aan kinderen, beschouwen Italianen latte macchiato als een kinderdrankje. En als je eenmaal een basismacchiato onder de knie hebt, weet je hoe je een karamelmacchiato maakt als een professional of hoe je een iced caramel macchiato maakt voor de warmere maanden. Praktisch gesproken zou het niet logisch zijn om een latte macchiato in een kopje te doen, omdat dit zou voorkomen dat mensen de lagen zien. Ik hoop dat door je de kenmerken van deze geweldige koffiedrank te leren, je informatie hebt die je als het ware naar de bank kunt brengen.

Als je roert, barst je de luchtbellen en kun je net zo goed een latte (Verenigde Staten) of caffè latte (Italië) bestellen, in plaats daarvan (dubbele espresso, veel melk, een vleugje melkschuim). Als je brouwt met een mokapot, moet je oppassen dat je geen koffie produceert die te sterk en bitter is. Test dit recept voor zelfgemaakte latte macchiato en laat me weten of het je gelukt is om de perfecte lagen te krijgen. Afgezien van het verschil in totaal volume, is een cappuccino meer gericht op koffie dan een latte macchiato.

Roeren doodt de drie lagen en neemt de geweldige zintuiglijke ervaring weg die latte macchiato zo'n populaire drank maakt. De latte macchiato wordt geserveerd in een hoog, smal glas en bestaat uit drie lagen, die slechts licht met elkaar gemengd moeten worden. Als je nu naar Starbucks rent en een Tall (350 milliliter of 12 vloeibare ounces) caramel latte macchiato met volle melk bestelt, neem je 210 calorieën op, ook al werd dezelfde hoeveelheid koude melk en espresso gebruikt. U weet dat het met slechts twee ingrediënten - koffie en melk - mogelijk is om een hele reeks dranken te creëren.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *